Virtuele Manual

Grotere actieradius, minder verbruik en lagere CO2-uitstoot

Versterk uw klantrelatie met de Virtuele Manual

Wilt u uw klanten verrassen met een innovatief en waardevol geschenk? En wilt u tevens een langdurige klantrelatie opbouwen? Kies dan voor de Virtuele Manual van e-Driver, de innovatieve ondersteuning voor optimaal gebruik van het nieuwe voertuig.

De Virtuele Manual is dé oplossing om de actieradius te vergroten en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Met slimme handvatten maakt de Virtuele Manual inzichtelijk dat de fabrieksopgaven over het gecombineerde brandstofverbruik in veel gevallen wél haalbaar zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat de manual ook een belangrijke bijdrage levert aan het verhogen van de verkeersveiligheid.

Contact opnemen?

Klik hier om contact op te nemen of bel ons direct op 073 523 1223

Onze prestaties

Ongevallen voorkomen
6789
CO2-reductie in TON
46790

Voor ieder automerk een eigen training

De Virtuele Manual biedt voor ieder merk en type auto een specifieke online training. Het programma start met een uitleg over de in de auto aanwezige technieken om het brandstofverbruik te verlagen. Daarna neemt de testrijder uw klant met de ‘eigen auto’ virtueel mee de weg op. Hij laat zien hoeveel brandstof wordt verbruikt als de technieken in de auto goed worden toegepast en er op een slimme manier wordt ingespeeld op het verkeer. Vervolgens vergelijkt de testrijder het verbruik van uw klant op innovatieve wijze met zijn eigen verbruik. Direct toepasbare oplossingen bieden handvatten om zuiniger te rijden, CO2-uitstoot te reduceren en de actieradius te vergroten.

Uw organisatie blijvend in beeld

Uit naam van uw organisatie ontvangt uw klant iedere drie maanden nieuwe trainingen over het ontstaan én voorkomen van ongevallen. Met het gezinspakket heeft uw klant de mogelijkheid om gezinsleden kosteloos aan te melden. Voor schoolgaande kinderen is er het unieke online programma ‘Vet Veilig’, waarin SpangaS-acteurs de kinderen helpen om veilig aan het verkeer deel te nemen. Een onderlinge gezinscompetitie maakt de Virtuele Manual niet alleen leuk maar ook blijvend waardevol.

Toegevoegde waarde

  • Waardevol en innovatief afleverpakket
  • Handvatten voor behalen van ‘gecombineerd brandstofverbruik’
  • Oplossingen voor zuinige en veilige verkeersdeelname
  • Effectieve uitleg van inboard-systemen, gericht op merk en type
  • Ieder kwartaal nieuwe trainingen waardoor uw organisatie blijvend in beeld is
  • Meer klantenbinding door sympathiek verkeersveiligheidsprogramma voor gezinsleden

Over ons


De Virtuele Manual is het nieuwste product van Invitra. Invitra heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van online interventies om (risico)gedrag langdurig te beïnvloeden. Voor de ontwikkeling van onze producten werken wij samen met TNO Human Factors, SWOV en Achmea. Momenteel maken jaarlijks meer dan 85.000 cursisten gebruik van onze (gedrags)beïnvloedingsapplicaties. Hiermee bedienen wij bijna 200 toonaangevende bedrijven in Nederland. In 2015 werd de door Invitra gepatenteerde X-Learning training voor de 1 miljoenste keer afgerond.

e-Driver en de Virtuele Manual

e-Driver wordt actief gebruikt door organisaties die willen werken aan een cultuur die gericht is op veilige en duurzame verkeersdeelname. De Virtuele Manual is ontwikkeld voor de individuele ondersteuning van berijders om de technieken in hun voertuig optimaal te benutten en brandstof en CO2-uitstoot te reduceren. Voor het verhogen van de verkeersveiligheid ontvangen gebruikers van de Virtuele Manual automatisch drie verkeersveiligheidstrainingen uit het e-Driverprogramma. De Virtuele Manual wordt aangeboden via (merk)dealers en leasemaatschappijen.

Meten is weten

Onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu toont aan dat e-Driver de meest effectieve trainingsoplossing is voor veilige en duurzame verkeersdeelname in Nederland. TÜV Rheinland toonde door een onderzoek onder 9500 deelnemers aan dat door de inzet van e-Driver tot 10% brandstofbesparing en 22% minder incidenten haalbaar zijn. De gepatenteerde X-Learning methodiek bleek 40% meer deelname te realiseren en 55% meer afrondingspercentage te behalen dan conventionele e-learning systemen.

De kengetallen van onze mobiliteitsprogramma’s:

Deelnemers
31561
Organisaties
101
Ongevallen voorkomen
6789
CO2-reductie in TON
46790

Brandstofbesparing

8%

Schadereductie

22%