Meer weten over het keurmerk? Neem hier contact op

Keurmerk 'Veilig en Duurzaam op weg'


Bedrijven die aantoonbaar verbeteringen hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzame en veilige mobiliteit komen in aanmerking voor het formele MVO Keurmerk 'Veilig en Duurzaam op weg'. Dit keurmerk toont aan dat bij deze bedrijven procedures zijn geïmplementeerd en activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen aan meer verkeersveiligheid en duurzaamheid.

Het meetbaar en aantoonbaar maken van MVO-initiatieven en -resultaten kan worden ingezet voor maatschappelijke profilering en commerciële trajecten. Het keurmerk kan gebruikt worden voor eigen media- en reclamecampagnes en benut worden in aanbestedingstrajecten.

e-Driver MVO KeurmerkMeer informatie


Methode

Indien organisaties interventies hebben geïmplementeerd die langdurig effect hebben op de verkeersveiligheid van medewerkers en op de duurzaamheid van de organisatie kan aanspraak worden gemaakt op het Keurmerk Veilig en Duurzaam op weg. De ingezette methode dient organisatiebreed managers en medewerkers te betrekken bij meer verkeersveiligheid.

Kwalificatie

De behaalde reducties dienen door een externe certificerings-instantie te worden beoordeeld. De kwalificatie-eisen voor het keurmerk kunt u inzien onder het kopje Richtlijnen.

Externe validering

Het Keurmerk Veilig en Duurzaam op weg wordt uitgeven op 3 niveaus. Het keurmerk kent een externe validatie. Dit betekent dat de genoemde resultaten bevestigd zijn door een onafhankelijke certificerings-instelling. Validatie staat onder toezicht van certificatie-instelling DNV GL.

Communicatie

Bedrijven die aan de keurmerkrichtlijnen voldoen, ontvangen hiervan een formeel certificaat. Daarnaast mag het gecertificeerde bedrijf het keurmerklogo uitdragen en de certificering gebruiken in campagnes, verkooptrajecten, etc.