Hoe werkt e-Driver


e-Driver

De afgelopen jaren is gebleken dat e-Driver zichtbaar effect heeft. Uit onderzoek blijkt namelijk dat met e-Driver meer dan 9.200 ongevallen zijn voorkomen, het aantal incidenten met 44% verminderde en brandstofverbruik en CO2-uitstoot daalden tot wel 15%. Dit wordt nog verder bevestigd door onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, waaruit blijkt dat e-Driver het meest effectieve online trainingsprogramma van Nederland is.

De factoren die verantwoordelijk bleken voor dit succes zijn standaard onderdeel geworden van e-Driver. Organisaties beschikken vanaf nu over een unieke tool om stuurinformatie te genereren met aanvullende consultancy bij de implementatie en borging van e-Driver in de organisatie. Daarnaast zijn een aantal vernieuwingen doorgevoerd om het effect in de toekomst verder te versterken:

  • Met de nieuwe e-Driver kunnen organisaties zich eenvoudig kwalificeren voor de eerste treden van de CO2-prestatieladder. Dit biedt naast financieel rendement en maatschappelijke profilering ook gunningsvoordelen bij aanbestedingen.
  • Met het keteninitiatief zijn organisaties in staat om hogere treden te behalen op de prestatieladder.
  • e-Driver is nu profielgestuurd. Nieuwe en waardevolle trainingen voor de deelnemer worden gepusht. Dit vergroot de kennis van risico’s en regelgeving.
  • Er is een Serious gaming-element toegevoegd. Dit maakt deelname aantrekkelijker, waardoor die nog verder toeneemt.
  • Met een slimme tool voor innovatief wagenparkbeheer krijgen organisaties inzicht in risicoprofielen van hun wagenpark om proactief te werken aan de veiligheid van medewerkers.


Inspiratie inbegrepen!
e-Driver biedt vanaf nu twee keer per jaar een unieke inspiratiesessie voor opdrachtgevers. Voor het verlagen van incidenten, brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden bijeenkomsten aangeboden, waarbij experts en succesvolle programmamanagers ervaringen delen en handvatten aanreiken om een duurzame en veilige organisatiecultuur in te richten.

e-Driver, bewezen effectief

e-Driver is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten over beïnvloeding en sturing van onbewust gedrag. Uit gevalideerd onderzoek door TÜV Rheinland blijkt dat de methodiek van e-Driver risicogedrag van chauffeurs en automobilisten positief beïnvloedt.

  • 9524 ongevallen voorkomen
  • 89.498.000 kg CO2 gereduceerd
Bekijk referenties